Skånes Kommuner använder "cookies". Genom att du fortsätter använda webbplatsen godkänner du dessa cookies. Mer information

2021-02-09

Vi söker en vikarierande upphandlare

Tycker du om utmaningar? Vill du göra stora och komplexa upphandlingar samt vara med och utveckla Skånes Kommuners upphandlingsverksamhet?

Nu söker Skånes Kommuner en vikarie för en av våra upphandlare som ska gå på föräldraledighet till sommaren och ca ett år framåt.

Skånes Kommuner är en samlande kraft och enad röst i relation till region och stat och ska bedriva aktiviteter som skapar värde för medlemskommunerna samt främja strategisk samverkan mellan kommunerna. Upphandling är ett område där Skånes Kommuner skapar värde för medlemskommunerna.

Beskrivning av verksamheten

Skåne Kommuner driver en mängd upphandlingar, såväl för våra medlemskommuner som internt inom förbundet. Värdet på genomförda upphandlingar uppgår till i storleksordningen 2 miljarder kronor per år. Upphandlingsarbetet sker i nära samverkan med övriga delar av organisationen och medverkande kommuner.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare hos Skånes Kommuner ingår du i en grupp av upphandlare varav en är upphandlingsansvarig och din dagliga arbetsledare. Gruppen tillhör enheten Ekonomi och upphandling med Ekonomichefen som närmsta chef. Du kommer att arbeta med regionala upphandlingar av stor betydelse för de skånska kommunerna. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med kommunerna ta fram underlag och genomföra upphandlingar från initialt kravställande till avslut samt i förekommande fall avtalsförvaltning.

Du kommer även att genomföra interna upphandlingar inom Skånes Kommuner och medverka i att utveckla upphandlingsverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad upphandlare eller har annan jämförbar högskoleexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av upphandling enligt LOU och av att leda projekt. Vi utgår ifrån att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har goda generella IT-kunskaper.

Därutöver förväntar vi oss att du har följande egenskaper:

  • Serviceinriktad och god social förmåga
  • Målinriktad och ansvarstagande
  • Noggrann och strukturerad
  • Kunna jobba självständigt, men gillar att jobba tillsammans med andra

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Anställning

Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år med tillträde enligt överenskommelse. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och går igenom ansökningarna under tiden annonsen ligger ute.

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast 7 mars 2021. Skicka din ansökan med e-post till henrik.jonsson@skaneskommuner.se. Märk ansökan ”vik upphandlare”. Sänd helst inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi komma att begära in vid ett senare tillfälle.

Upplysningar

Upphandlingsansvarig
Henrik Jönsson
0728-85 47 41
henrik.jonsson@skaneskommuner.se

Ekonomichef
Björn Sjölin
0728-85 47 35
bjorn.sjolin@skaneskommuner.se

Fackliga representanter

Per-Johan Wik
Akademikerföreningen
per-johan.wik@skaneskommuner.se
0728 854931

Mats Renard
Vision
mats.renard@skaneskommuner.se
0728-854868


Sidansvarig

Henrik Jönsson

Upphandlingsansvarig