2021-04-16

Vi söker en vetenskaplig ledare inom området utbildning

Skånes Kommuner är de 33 skånska kommunernas gemensamma samarbetsyta. Vi stöttar de skånska kommunerna inom fyra prioriterade områden varav ett är utbildningsområdet. Vi utökar nu vår vetenskapliga kompetensgrund och söker därför ytterligare en vetenskaplig ledare inom området utbildning.

Uppdrag som vetenskaplig ledare

Som vetenskaplig ledare har du uppdraget att stödja kommuner i deras arbete med likvärdig utbildning för alla barn, elever och studerande på vetenskaplig grund. Utifrån en vetenskaplig grund kommer du att bidra till ökad kompetensutveckling och förbättringsarbete samt främja ökad kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte. Vidare kommer du påverka skoldebatten och vara en tydlig röst i skolsverige.

I din roll kommer du att ha många kontaktytor där du håller hög professionell standard.

  • Att leda nätverk för ledare inom utbildningsområdet såsom utvecklingsledare och rektorer inom olika skolformer.
  • Att med utgångspunkt från din vetenskapliga grund och beprövade erfarenhet anordna och leda flera olika mötesplattformar t.ex. seminarier och konferenser.
  • Att processleda olika arbetsgrupper med representanter från medlemskommuner.
  • Omvärldsbevaka och kommunicera relevant forskning både direkt och via exempelvis sociala medier.
  • I samarbete med kollegor driva arbete för nationell påverkan inom utbildningsfrågor.

Kvalifikationer

För att lyckas med detta uppdrag har du hög förståelse för hur olika grupper kan ledas för att föra processer framåt. Antingen är du själv en erfaren och engagerad processledare eller du har arbetat tillsammans med engagerade processledare och förstår vikten av att kunna leda och engagera. Exempelvis har du kanske arbetat som forskningskoordinator, kommunlektor, forskningscirkelledare eller motsvarande. Du är bekväm med att föreläsa inför publik och kan anpassa innehållet till relevant målgrupp. Du är en relationsbyggare och trivs med många externa relationer. Du har förmåga att röra dig från höga abstrakta sammanhang till konkret verklighet med planering och projektledning.

Du har doktorsexamen inom relevant område såsom utbildning, sociologi, politisk vetenskap, kulturgeografi mm. Du har en god förmåga att identifiera, värdera, sammanställa och kommunicera vetenskapliga resultat utifrån olika områden.

Om du dessutom har beprövad erfarenhet av att stödja skolverksamheter i deras arbete med utbildning på vetenskaplig grund är det extra meriterande.

Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Lund.

Hur söker du jobbet?

Ansökan med personligt brev och meritförteckning (CV) vill vi ha senast den 16 maj 2021. Skicka din ansökan med e-post till elena.zukauskaite@skaneskommuner.se. Märk ansökan ”Vetenskaplig ledare”. Sänd helst inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi komma att begära in vid ett senare tillfälle.

Upplysningar om tjänsten

Avdelningschef och vetenskaplig ledare
Elena Zukauskaite
0728 – 85 48 21
elena.zukauskaite@skaneskommuner.se

Fackliga representanter
Akademikerföreningen
Sandra Vighagen
0728 – 85 48 57
sandra.vighagen@skaneskommuner.se

Vision
Mats Renard
0728 – 85 48 68
mats.renard@skaneskommuner.se


Sidansvarig

Elena Zukauskaite

Avdelningschef