Vård- och omsorgsambassadörsutbildning modul 5 – HälsoAgenterna

Modul 5 Vård- och omsorgsambassadörsutbildning

29 november 08.30-16.30

Under vårterminen 2023 startade Vård- och omsorgs college Skåne upp projektet HälsoAgenterna.

För att kontinuerligt och långsiktigt implementera en breddad rekrytering behöver vård- och omsorgsambassadörsutbildningen moderniseras och ambassadörerna behöver mer och djupare kunskap i att möta barn och unga och attrahera till yrken inom vård- och omsorg.Genom att förändra från grunden är målet att vi kan attrahera fler till yrken inom vård- och omsorg samt ge barn och unga en breddare bild av vården, vart de kan söka utbildning och hur stor bredd det finns.

Projektet HälsoAgenterna är nu ett metodmaterial till en påbyggnadsmodul i vård- och omsorgsambassadörs utbildningen – MODUL 5.

Modul 5 kommer att ge dig kunskap i det material som är framtaget för HälsoAgenterna, hur en workshop går till, hur du kan planera och vad som är viktigt att tänka på i dialoger med målgruppen. Ditt lokala college kommer att få allt material du behöver för att komma igång med ditt arbete efter din utbildning.

Efter utbildningen kommer du också att bjudas in till nätverket för HälsoAgentsarbete.

För att du ska bli antagen måste du ha genomgått vård- och omsorgsambassadörsutbildningen tidigare (modul 1–4) I anmälningsformuläret ställer vi också frågor om ert lokala arbete för att vi på bästa sätt ska rigga för att de som blir antagna riggas med de bästa förutsättningarna.

Utbildningen är fysisk i Lund och det går inte att delta på distans. Du får ingen separat bekräftelse utan skriv upp datum och ta gärna en skärmbild, besked om antagning kommer senast den 6 november.

Om alla utbildningsplatser fylls kommer vi att hålla en extra utbildning den 28 november, då öppnas anmälan för den upp.

OBS Observera att anmälan öppnar den 21 september klockan 09.00

NOVEMBER 29
Evenemangsinfo

När

2023-11-29 08:30 - 16:30

Var

Skånes kommuner

Målgrupp

Aktiva Vård- och omsorgsambassadörer

Medverkande

Petra Douhane, biträdande regional processledare, vård- och omsorgscollege Skåne Jimmy Bergman, Landskrona Stad


Sista anmälningsdatum

2023-11-06

Avanmälan

Avanmälan görs minst 1 vecka innan. Vid ingen eller sen avanmälan kommer en avgift om 500kr att faktureras.


Sidansvarig

Petra Douhane

Biträdande processledare