Utbildning Vård och omsorgsambassadör

Utbilda dig till vård- och omsorgsambassadör 

Brinner du för ditt arbete? Är du en god ambassadör och förebild för yrket och verksamhetsområdet? Vill du inspirera och motivera andra människor att utbilda sig och arbeta i vård och omsorg? Välkommen, då har du hittat rätt utbildning. 

Anmälan öppnar den 16 december klockan 08.00

Utbildningen är förlagd på två heldagar 4-5 maj och består av fyra moduler. Dessa är framtagna av ESF projektet Yrkesrollen i fokus.  

Modulerna innehåller: 

Modul 1: Den här modulen handlar om hur vi alla ska ”agera” ambassadörer på arbetsplatsen. Hur kan vi skapa ett välkomnande klimat. 

Modul 2: Handlar om mässor och öppna hus som är vanliga sätt att informera om branschen. Modulen ger inspiration och tips på hur du som ambassadör kan agera i monter och hur du når målgrupperna. 

Modul 3: Handlar om Upplevelseverkstad, som är en metod för att nå både ungdomar och andra genom att de får uppleva och göra vård och omsorg. Under ca 3 timmar får du som kommer till verkstaden ”göra” fem till sex olika stationer, stationerna kommer att vara representativa för branschens bredd, dvs funktionshinder, psykiatri, hälso- och sjukvård samt äldreomsorg. 

Modul 4: Handlar om hur vi kan göra en bra prao-period för ungdomarna. Hur kan vi öka möjligheterna för fler ungdomar att göra prao inom vård och omsorg? Vad får ungdomar göra under sin prao och vad säger arbetsmiljölagen? 

 

Max antal deltagare 

20 platser 

 

Utbildningen genomförs: 

Heldagar 

4-5 maj 

Utbildningen är digitalt och är kostnadsfri. 

Detaljerat program meddelas vid bekräftelse av utbildningsplats. 

 

MAJ 04
Evenemangsinfo

När

2023-05-04 08:30 - 16:00

Var

Microsoft teams

Målgrupp

Medarbetare inom vård och omsorg i Skåne 

Medverkande

Petra Douhane, Tf. biträdande regional processledare Vård- och omsorgscollege Skåne


Sista anmälningsdatum

2023-04-17

Avanmälan

Bekräftelse om plats kommer att skickas ut senast dagen efter sista anmälningsdag. Om du skulle få förhinder så meddela detta via mail till utbildningsansvarig snarast men senast 10 dagar innan utbildningsstart. Om du uteblir och inte kan uppvisa ett sjukintyg kommer en avgift att debiteras.


Sidansvarig

Petra Douhane

Biträdande processledare